Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας


Πρόκειται για απαιτητικά επαγγέλματα, με έντονους ρυθμούς, τα οποία απευθύνονται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από οργανωτικότητα, υπευθυνότητα, ψυχικό σθένος, ενσυναίσθηση, κοινωνικές δεξιότητες, αγάπη για το συνάνθρωπο και ικανότητα εργασίας υπό πίεση.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ., αφού επιλέξουν μία από τις 9 Ειδικότητες που παρέχει ο Τομέας, παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Ειδικότητας.

Στο σχολείο μας λειτουργούν δύο ειδικότητες του τομέα και είναι οι παρακάτω:

Ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης  με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε Ινστιτούτα Αισθητικής, σε καταστήματα καλλυντικών, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε θέατρα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1. Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ  3Θ
2. Υγιεινή  2Θ
3. Μακιγιάζ  3Ε
4. Spa και Λουτροθεραπεία  1Θ+2Ε
5. Σύγχρονη Αισθητική ΙΙ  1Θ+6Ε
6. Αισθητική Άκρων-Ονυχοπλαστική  3Ε
7. Κοσμητολογία-Τεχνολογία Υλικών  2Θ
ΣΥΝΟΛΟ 23 ΩΡΕΣ  (Θ: Θεωρία    Ε: Εργαστήριο)

Ειδικότητα: Κομμωτικής Τέχνης

Ο απόφοιτος της ειδικότητας κομμωτικής τέχνης με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε κομμωτήρια, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε θέατρα, σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων, σε ιδρύματα σε δημόσιες υπηρεσίες και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της ειδικότητας του.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1. Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ  3Θ
2. Υγιεινή  2Θ
3. Υγιεινή Κόμης Τριχωτού Κεφαλής-Τοξικολογία- Δερματολογία 2Θ
4. Εργαστήριο Τεχνικών Εργασιών  5Ε
5. Καλλιτεχνικά Χτενίσματα  4Ε
6. Τεχνολογία Υλικών 2Θ
7. Βασικές Εφαρμογές Κομμωτικής ΙΙ  5Ε
ΣΥΝΟΛΟ 23 ΩΡΕΣ  ( Θ: Θεωρία    Ε: Εργαστήριο)