ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Στα πλαίσια της διαθεματικής τους εργασίας για το έτος 2013-2014, οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ έκαναν μια έρευνα και παρουσιάζουν μια σοβαρή μελέτη για τον ελληνικό τουρισμό και την σχέση του με την οικονομία μας.

Όλοι λίγο-πολύ κάθε καλοκαίρι πηγαίνουμε διακοπές, περνάμε λίγες μέρες σε κάποιο τουριστικό θέρετρο, αναζητούμε ωραίες παραλίες, καλό και οικονομικό φαγητό, βραδινή διασκέδαση.
Ως μια ευχάριστη και οικεία δράση, «ο τουρισμός» κέντρισε το ενδιαφέρον μας για μια βαθύτερη γνώση και διερεύνηση του τουριστικού φαινομένου, το οποίο και ως επάγγελμα είναι πολύ κοντά στα ενδιαφέροντα και τα μελλοντικά μας σχέδια.
Ως μικροί «επιστήμονες» κι «ερευνητές» προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε τις πτυχές που έχει ο τομέας του τουρισμού. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα λειτουργίας του, το πλήθος των συντελεστών του, τη σπουδαιότητά του, αφού αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και συνεισφέρει πολλαπλά στην οικονομία της. Η χώρα μας έχει τόσα πλεονεκτήματα, τα οποία και εξηγούν την μέχρι τώρα τουριστική ανάπτυξή της, αλλά και αναδεικνύουν τα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης!

Στην διάθεσή σας!

Tourism and Economy.pptx by Angelos Makris