Το ΕΠΑΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ στην Στέγη!


Το 1ο ΕΠΑ.Λ Καισαριανής στα πλαίσια του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ”  και στις δράσεις που προωθεί, συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις του “Onasis Youth Festival”.

 

 

Οι παραστάσεις εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής έκφρασης που οργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και θα πραγματοποιηθούν 13-15 Απριλίου 2018 από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Τόπος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στη ” Μικρή σκηνή
Είσοδος: Ελεύθερη

Θα πρέπει να βρίσκεστε μια ώρα νωρίτερα στο χώρο για να προμηθευτείτε τα κουπόνια εισόδου!

 

H παράσταση του σχολείου μας θα είναι

την Παρασκευή 13 Απριλίου, ώρα 22:00-23:00 !

το Σάββατο 14 Απριλίου, ώρα  16:00-17:00 !

την Κυριακή 15 Απριλίου, ώρα 18:00-19:00 !

 

Η συμμετοχή μας στην δράση!

“Ορέστεια” στην Στέγη από το 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής

Αυτή δεν είναι μια παράσταση της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, από τους εφήβους ενός σχολείου, αλλά η αποτύπωση της πραγματικής σύγκρουσης των συγκεκριμένων εφήβων με ένα κείμενο για το οποίο οι ίδιοι δεν δίνουν δεκάρα. Διαλέξαμε την Ορέστεια γιατί πιστέψαμε ότι οι ιδέες και οι έννοιες του έργου θα μπορούσαν να βρουν μια αντανάκλαση στη δική τους πραγματικότητα. Αποτύχαμε πλήρως. Επιλέξαμε τη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη ως βάση εργασίας, για την ποιητική της αμεσότητα. Συνειδητοποιήσαμε, δουλεύοντας, πως το εισαγωγικό κείμενο του ίδιου, με τίτλο «Ο θρίαμβος της αποτυχίας», αποτύπωνε όχι μόνο τη δική του αγωνία απέναντι στην προσπάθεια να μιλήσει για την Ορέστεια με όρους σημερινούς, αλλά και τη δική μας, στην προσπάθειά μας να μεταδώσουμε κάτι από τον μυστικό της κόσμο στο τώρα αυτών των παιδιών. Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέξαμε να μην κάνουμε μια παράσταση, αλλά ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ που θα καταγράφει τις αποκαλυπτικές δυναμικές που δημιουργήθηκαν και, ίσως, κάτι από την αλήθεια των συγκεκριμένων υπέροχων παιδιών που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους στον αυριανό ενήλικο κόσμο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κάτια Γκουλιώνη, Άγγελος Φραντζής
Υπεύθυνοι καθηγητές: Εύη Μίχα & Διονύσης Τσάμης

Συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες: Ίβο Αγκέλοβ, Άγγελος Αυγερόπουλος, Μαρία-Σοφία Βενέτη, Φένια Μιχαλοπούλου, Αλεξάνδρα Μολντοβάν, Άγγελος Ντουράι, Μαρία Ροδίτου, Νίνα Σαρμαζανισβίλι, Μπλεντάρ Σούλα, Νίκος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Τζεμανάκης, Άννα Τσιτσάνζε, Γιώργος Ψυλλίδης

Η παράσταση έχει εμπνευστεί από τη μετάφραση της Ορέστειας του Αισχύλου από τον Δημήτρη Δημητριάδη, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Σμίλη, Αθήνα 2005.